IMG_6820
Roy Smulders

Roy Smulders

Beginbaas bij RSM Solutions

Van militair naar marketingstrateeg: het pad naar RSM Solutions

Het verschil tussen mijn leven nu en tien jaar geleden is immens groot. Van het zoeken naar bermbommen in Afghanistan naar het opzetten en uitvoeren van marketingstrategieën in de Achterhoek. Maar er is ook een overeenkomst: ik haal nog steeds het meeste energie uit het creëren van een pad om mensen vooruit te helpen.

Met het door mij opgerichte RSM Solutions help ik sinds 2012 ondernemers uit voornamelijk de Achterhoek hun werk naar een hoger niveau te tillen. Als zoon van een ondernemer, en als rasechte Achterhoeker, maakt niks mij blijer dan het spelen van een rol in het succes van ondernemers uit deze prachtige regio. Samen met een team creatieve zzp’ers kan ik ondernemers van A tot Z ontzorgen als het aankomt op marketing. Online en offline. Van het bouwen van websites, het ontwerpen van logo’s en huisstijlen tot online adverteren, het bijhouden van sociale media kanalen en het creëren van content.

De mogelijkheden zijn onbegrensd. Dat maakt mijn werk zo ontzettend leuk en uitdagend. Het is echt mijn passie. Toch had ik vroeger een hele andere droom en was het pad naar mijn eigen marketingbureau in Doetinchem, op z’n zachtst uitgedrukt, onconventioneel.

Als ik later groot ben…
Zolang ik het mij kan herinneren, wist ik het al. Als ik later groot ben, word ik militair. Tijdens carnaval ging ik verkleed als militair, ik speelde oorlogje met nep geweren en mijn spreekbeurt ging over het leger. Toen het tijd was om een keuze te maken koos ik dan ook voor… *tromgeroffel*: de Koninklijke Landmacht.

Voorop in de strijd
En eerlijk is eerlijk: het was geweldig. Veel sporten, meerdaagse trainingen in het buitenland, schietoefeningen, het was alles waarvan ik vroeger had bedacht dat ik het leuk zou vinden. Het verschil? Het was geen spelletje meer, het was het echt. In 2009 werd ik uitgezonden naar Afghanistan. Ik was toen achttien jaar oud. Als onderdeel van de eenheid pantsergenie, was het mijn taak de weg vrij te maken of te creëren voor mijn collega’s van de infanterie.

Ik liep letterlijk voorop in de strijd. Ik moest onder meer bermbommen en mijnen opsporen, waar nodig bruggen bouwen en leerde boobytraps te plaatsen voor de vijand.

Het was een heftige, maar ook een hele waardevolle tijd. Ik leerde om samen te werken, te improviseren, keuzes te maken, kalm te blijven in stressvolle situaties en risico’s af te wegen. Ik ging als een broekie de oorlog in en kwam terug als een man. Het heeft mijn visie op het leven drastisch veranderd. Zo is een mug, gewoon een mug en geen olifant.

Tijd voor een nieuw doel
Na zo’n uitzending, is het wachten op de volgende. Ik kwam bij een nieuwe eenheid en had al voor een paar jaar bijgetekend toen ik tot de conclusie kwam: dit is het niet meer voor mij. Het spannende was eraf, de routine ging mij tegenstaan en ik had het wel gezien. Ik wilde militair worden en dat doel had ik behaald. Het was tijd voor een nieuw doel. Ik besloot te stoppen. Zonder plan, zonder idee wat ik dan wel wilde. Een sprong in het diepe. Maar ach, wat is er eigenlijk nog spannend na zo’n uitzending? 

Websitebouwer
Ik kon bij mijn vader en daarna vriend in de interieurbouw aan de slag. Als manusje van alles was ik vooral met mijn handen aan het werk. In de loop der tijd kwam ik bij steeds meer klanten over de vloer. Ik raakte bevriend met een ondernemer, en voor hem maakte ik mijn eerste website. Ik keek toen al jaren geïnteresseerd mee met mijn neef die webdeveloper is. Ik had veel kennis opgedaan en ik dacht: ‘Dat kan ik ook’. En wat bleek: ik had aanleg voor het maken van websites en vond het ook nog hartstikke leuk.

Die website, mijn eerste website, was de eerste stap op het pad naar RSM Solutions.  De reacties op de website waren zo enthousiast, dat er steeds meer opdrachten kwamen. Ik besloot voor mezelf te beginnen als websitebouwer. Ineens was ik een ondernemer. Ik maakte in de eerste jaren veel fouten. Door veel verkeerde keuzes en zonder enig ervaring in de “burgermaatschappij” worstelde ik door die periode heen. Ik verdiende te weinig en was nog geen pro ik mijn werk. Het was moeilijke periode maar zo ontzettend leerzaam. Toch was ik dat wel gewend, vechten voor mijn doelen.  Ik bleef positief en oplossingsgericht denken en ach: de grootste fout die je kunt maken is bang zijn om fouten te maken. 

Grafische vormgeving en marketing
Ik kwam er al snel achter dat ondernemers veel meer nodig hebben dan alleen een website. Ik breidde mijn skills uit naar grafische vormgeving en begon met het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. Maar ja, je kan nog zo’n mooie website met een prachtig logo hebben: klanten moeten ‘m wel weten te vinden. Ik ging mij verdiepen in marketing en online en offline adverteren om te zorgen dat mijn websites ook daadwerkelijk resultaat opleverden voor mijn klanten.

Beetje bij beetje, stapje voor stapje, heb ik de afgelopen jaren zo mijn eigen weg uitgestippeld. Eigenlijk een beetje zoals bij de pantsergenie eenheid. Wat anderen zouden kunnen zien als een obstakel, heb ik opgeruimd. Als ik iets niet wist, volgde ik net zoveel cursussen en webinars totdat ik het wel wist. En als ik iets niet kon, sleutelde ik net zolang door totdat het wel lukte. 

Allround marketingbureau RSM Solutions
Nu, acht jaar later, ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen marketingbureau RSM Solutions in Doetinchem. Ik ben gespecialiseerd in het creëren van succesvolle marketingstrategieën op maat voor zowel grote als kleinere klanten. Ik durf te zeggen dat ik een pro ben in het bouwen van websites en webshops, online en offline marketing en grafische vormgeving. Samen met een team van zzp’ers produceer en realiseer ik daarnaast content voor drukwerk, sociale media en websites. We leren nog elke dag van elkaar om zo het beste resultaat voor de klant te krijgen.   Dit alles doen we vanuit mijn nieuwe kantoor aan de Expeditieweg 11 in Doetinchem. 

De weg naar een succesvolle onderneming
En die militair bij de pantsergenie? Die zit nog steeds een beetje in mij. Zo werk ik resultaatgericht, communiceer ik open en direct en werk ik graag samen om een doel te bereiken. Het marketingobstakel op de wegen van ondernemers, haal ik met liefde voor ze weg. Ze kunnen bij mij terecht met al hun vragen en ik zorg dat het wordt geregeld. En zo is de cirkel weer rond. Ondernemers kunnen vertrouwen dat ik met mijn marketingstrategie een weg voor hun bedrijf uitstippel die leidt naar succes.

Die weg naar succesvolle onderneming heb ik de afgelopen jaren al talloze malen naar tevredenheid afgelegd met diverse ondernemers. Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij of kom eens langs in mijn nieuwe kantoor! De koffie staat altijd klaar 🙂 

Deel dit bericht