3DA434F9-BDE9-4E4B-9AE3-7864FE40F0DA
Roy Smulders

Roy Smulders

Beginbaas bij RSM Solutions

Van marketeer naar manager: de groeispurt van RSM Solutions

2020 is een veelbewogen, uitdagend, maar ook geweldig jaar geweest voor RSM Solutions. Negen jaar geleden maakte ik de overstap van militair naar marketingstrateeg (hier lees je meer over dat avontuur).Het afgelopen jaar groeide ik door naar marketingmanager, met vier vaste teamleden onder me!

Mijlpaal #1: nieuw kantoor
Het startschot voor de groeispurt van RSM klonk in december 2019. Ik werkte alweer bijna een jaar vanuit huis en ik was toe aan een nieuwe stap. Toen vertelde een kennis van Justdreamz me over hun nieuwe pand aan de Expeditieweg in Doetinchem: “Is het iets voor jou om de bovenverdieping te huren?” Een flinke ruimte, maar ik besloot om vol voor de uitdaging te gaan. Ik had weer een eigen plek om klanten te ontvangen en dat wierp al snel z’n vruchten af.

Mijlpaal #2: gemotiveerd blijven, ondanks corona
Ik was amper gesetteld achter mijn nieuwe bureau, toen de wereld werd overvallen door corona. Ik zat even met m’n handen in het haar… Totdat mijn overbuurman op het bedrijventerrein hier ineens binnenwandelde: de eigenaar van La Souris Scooters. Een halfuur later was ik een grote opdracht rijker. Vanaf dat moment is het eigenlijk heel snel gegaan. Corona zorgt bij veel ondernemers voor een groeiend besef hoe belangrijk online marketing is. Met mijn expertise help ik ze graag deze moeilijke tijd door. En zij helpen mij ook! Mijn trouwe én nieuwe klanten gaven mij de zekerheid, de motivatie en het vertrouwen om door te groeien.

Mijlpaal #3: een groeiend team
Ik was al jarenlang gewend om voor mezelf te werken, om mijn eigen planning in mijn hoofd op een rijtje te hebben. Nu had ik ineens zo’n vijftien klanten waar ik veel verschillende dingen voor deed; logo’s en huisstijlen ontwerpen, video’s schieten, websites bouwen… Ik werkte al met een aantal fijne freelancers, maar ik liep tegen het punt aan dat het in mijn hoofd te druk werd. Toch is de eerste werknemer vast in dienst nemen een behoorlijke stap! Ik heb er veel met collega-ondernemers over gepraat. Zij hadden voorspellende gaven: “Roy, als je er eenmaal eentje in dienst hebt, dan heb je er ook zo vijf.”

De nieuwe gezichten bij RSM Solutions
In maart 2020 nam ik mijn allereerste werknemer aan: toen kwam Sanne parttime bij RSM Solutions werken. Een halfjaar later kwam ook Floor het team versterken, als marketeer en grafisch vormgever. Het ging alsmaar beter, beter en beter, dus in 2021 is ons team nog verder gegroeid. Ik kreeg steeds meer aanvragen binnen voor nieuwe websites en marketingwerkzaamheden. Hup, een nieuwe vacature online gezet voor een websitebouwer. Daar heb ik Wout bijna blindelings voor aangenomen. Vervolgens nam Christine de financiële administratie over, dat heeft mij nog meer rust gegeven voor het ondernemen zelf. De laatste toevoeging aan het team is Leonie, die net is begonnen als tekstschrijver. En inmiddels staan er wéér nieuwe vacatures open!

Doen waar je goed in bent
De marketingtaken die wij uit handen nemen van onze klanten, zijn steeds breder geworden. Dat maakt het voor mij alleen maar leuk! Mijn eigen taak verandert mee. Eerst deed ik zelf het grootste deel van het uitvoerend werk, nu word ik meer de manager. Een team aansturen is een nieuwe uitdaging voor mij, die precies op het juiste moment komt. Op kantoor wil ik humor combineren met serieus werken. Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen in het team kan doen waar hij of zij goed in is. Waar ik zelf goed in ben? In het ondernemen, het contact onderhouden met de klanten! Ik wil klanten het gevoel geven dat ze hier goed zitten. Wat mij het afgelopen jaar erg heeft geholpen: ik ben steeds meer op mijn gevoel gaan ondernemen. Ik doe wat goed voelt en dat instinct wordt steeds scherper.

De volgende mijlpaal?
Onze klanten ontzorgen van A tot Z op het gebied van marketing, dat is nog steeds mijn grote doel. En RSM Solutions kan nu nóg beter ontzorgen, want we hebben alle expertise zelf in huis. We blijven nieuwe klanten verwelkomen, van kleine opdrachten tot langdurige samenwerkingen. We hebben sinds 2020 bijvoorbeeld zo’n 30 nieuwe websites en webshops gebouwd, 16 compleet nieuwe huisstijlen, 160 social media-campagnes, 364 landingspagina’s en blogs geschreven en zo’n 55 projecten gefotografeerd en gefilmd… En dat worden er alleen maar meer. De volgende stap is een flinke make-over van ons kantoor om iedereen binnen RSM een fijne werkomgeving te geven waar ze zich thuis voelen. Zo leggen we samen met onze klant Fastfloor een nieuwe vloer en bouwen we samen met onze klant CPS interieurs een mooie spreekruimte met leefkeuken / bar. Tot slot komen er natuurlijk nog meer bureaus bij, zodat het team kan blijven groeien!

Deel dit bericht