023_DSB3654
Jadrike Boels

Jadrike Boels

Fastfloor Doetinchem en RSM Solutions meer dan succesvolle samenwerking: ‘Het is een vriendschap’

Voor directeur Jeroen Veenhuis van Fastfloor Doetinchem is RSM Solutions meer dan een succesvolle samenwerkingspartner, het is een vriendschap. “Het persoonlijke en laagdrempelige contact is de succesfactor. RSM Solutions snapt ons.” Fastfloor groeit dankzij de hulp van RSM Solutions gestaag door.

Fastfloor Doetinchem is in 1990 opgericht en ontzorgt zowel zakelijke klanten als particulieren van A tot Z als het aankomt op vloeren, wandafwerking en raambekleding. Met klanten als Amazon, Decathlon, Lidl, Scania, IKEA en LEGO is Fastfloor één van Nederlands grootste spelers op de internationale vloerenmarkt. Dit alles heeft het Achterhoekse vloerenbedrijf voor elkaar weten te boksen zonder duidelijke marketingstrategie. Maar met de wens door te groeien en Fastfloor naar de 21ste eeuw te tillen, kon investering in marketing niet langer uitblijven. Veenhuis: “Onze website was al sinds de jaren ’90 hetzelfde. Het kon echt niet meer. De website moest compleet vernieuwd worden.” Een andere ondernemer attendeerde de directeur op RSM Solutions. “De eigenaar, Roy Smulders, zou heel creatief, positief en ook prijstechnisch goed zijn. We planden een kennismakingsgesprek en hadden direct een klik.”

Alles uit handen
De directeur vertelt dat het plan om de website te vernieuwen, snel veranderde in een algehele update van de uitingen van zijn bedrijf. “Roy wees mij erop dat niet alleen onze website, maar eigenlijk onze gehele uitstraling niet meer paste bij onze doelstellingen. Hij kwam direct met goede ideeën voor onder meer een nieuw logo, social media advertising en zelfs een nieuw aangezicht van ons pand. Roy is super creatief en ziet het totaalplaatje. Ik dacht direct na die eerste ontmoeting: ‘bingo, dit klopt’. Ik heb geen seconde getwijfeld om met RSM in zee te gaan.” Sinds 2020 heeft RSM Solutions de volledige marketing uit handen genomen van Fastfloor. Van het maken van advertenties voor print en online, het ontwerpen van visitekaartjes en belettering van bussen tot het creëren van content voor de website en alle sociale media kanalen. “Noem het op en RSM doet het”, aldus Veenhuis.

De samenwerking noemt de directeur ‘heerlijk ontspannen’: “Roy zegt altijd dat ik hem als medewerker moet zien en dat hij alles voor mij kan oplossen. Ik kan met een rustig gevoel alles overlaten aan hem en zijn medewerkers.” Volgens Veenhuis is iedereen binnen RSM Solutions goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij Fastfloor. “Roy kent ons bedrijf, werkt regelmatig bij ons op kantoor en kent alle collega’s. De overdrachten binnen RSM verlopen, vanuit mijn perspectief, vlekkeloos. Alle medewerkers zijn op de hoogte van wat er moet gebeuren. Ze snappen ons echt.”

Resultaten samenwerking
De hamvraag: wat levert die investering in marketing nou eigenlijk op? Heel concreet: groei. “Dankzij RSM Solutions zijn we beter vindbaar waardoor we nieuwe klantengroepen aanboren. Zowel zakelijk als particulier. Zo zijn we nu bezig met een samenwerking met Wehkamp. Een klant die ons heeft gevonden via Google. Zonder de inspanningen van RSM waren zij nooit bij ons uitgekomen. En ook vanuit de particuliere markt krijgen we meer aanvragen binnen via onze online kanalen. Doordat ze bijvoorbeeld een blog lezen op onze website of een post op Facebook voorbij zien komen. Echt heel gaaf.”

Investering waard?
Veenhuis snapt de twijfels van sommige ondernemers om te investeren in marketing: “Het is in het begin lastig meetbaar, maar geloof mij: het is de investering dubbel en dwars waard. Wij halen de kosten er zelfs uit en het zorgt ervoor dat we blijven groeien. Voorheen adverteerden we alleen in print, maar online marketing is echt heel belangrijk.”

Veenhuis hoopt tot zijn pensioen met RSM Solutions samen te werken. “Roy is veel meer dan een leverancier, hij is een persoonlijke vriend geworden. Hij is laagdrempelig, een goede sparringpartner, goed bereikbaar, schakelt snel en heeft altijd beregoede ideeën. Ik beveel een samenwerking met RSM Solutions honderd procent aan. Twijfel je? Je mag mij altijd bellen.”

 

Deel dit bericht

Wil Je Sparren Over De Mogelijkheden?

Neem Contact Op En We Drinken Snel Een Bakje Koffie (Of Thee). 🙂